Gratis verzending vanaf € 39 (Nederland vanaf € 89)! Bestellingen worden dezelfde werkdag verzonden

Vrouw die door haar haar gaat om naar haar schilfers te kijken

Laat schilfers je niet langer lastigvallen!

Schilfers kunnen wel eens ongemakkelijk zijn, maar het is essentieel om te begrijpen dat dit een wijdverbreid huidprobleem is dat veel mensen treft. Bij Apotheek Kinget streven weer naar om je te voorzien van de benodigde kennis en tools om dit probleem effectief aan te pakken.

Wat zijn schilfers precies?

Schilfers zijn kleine stukjes droge huid die van de hoofdhuid loskomen. Ze worden vaak veroorzaakt door een droge hoofdhuid, maar kunnen ook voortkomen uit andere aandoeningen zoals seborroïsch eczeem of psoriasis.

Wat zijn de oorzaken van schilfers?

Er zijn meerdere factoren die schilfers kunnen veroorzaken. Deze omvatten een droge huid, gevoeligheid voor bepaalde haarproducten, huidaandoeningen zoals seborroïsch eczeem of psoriasis, en zelfs stress of weersveranderingen.

Wat zijn de symptomen van schilfers?

Het meest gangbare symptoom van schilfers is een jeukende hoofdhuid, vergezeld door witte vlokken in je haar en op je hoofdhuid. In sommige situaties kun je ook merken dat je huid rood en schilferig wordt.

Wat is het verschil tussen schilfers en roos?

Het is belangrijk om het verschil tussen schilfers en roos te begrijpen, hoewel ze soms verwarrend kunnen zijn omdat de symptomen vergelijkbaar lijken. Schilfers worden meestal veroorzaakt door een droge huid en komen vaak voor bij mensen met een droog huidtype. Ze zijn kleine, droge en schilferige witte vlokken die van de hoofdhuid afvallen. Dit kan verergeren bij droog weer of bij gebrek aan voldoende hydratatie.

Aan de andere kant, roos is het resultaat van een overmatige groei van huidcellen en komt vaak voor bij mensen met een olieachtige hoofdhuid. De dode huidcellen groeperen samen door de overtollige olie en vormen grotere, olieachtige vlokken die geel of wit kunnen zijn. Roos gaat meestal gepaard met jeuk en kan worden veroorzaakt door factoren zoals stress, hormonale veranderingen of de aanwezigheid van een specifieke gist op de hoofdhuid. Het begrijpen van deze verschillen kan je helpen om een effectievere aanpak voor jouw specifieke conditie te kiezen en te navigeren naar een gezondere hoofdhuid.

Hoe houd je schilfers onder controle?

Ontdek onze producten

Show Filters

Resultaat 1–9 van de 42 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–9 van de 42 resultaten wordt getoond

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven €39,00 gratis levering binnen België (boven €89,00 gratis levering naar Nederland).

Snelle levering

We trachten elke bestelling zeer snel te leveren. We kozen voor Bpost, het postbedrijf van België.

Gespecialiseerde service

Onze specialisten selecteren de beste producten. U zal bij ons enkel kwalitatieve originele producten vinden;

Ons retourbeleid

Wij willen voor iedere klant de beste service. Om kwaliteit en goede prijzen te garanderen doen we niet aan gratis retour.