Mijn mandje

Snelle antigeentest

Wie kan getest worden in de apotheek?

1) Symptomatische personen

Enkel personen ouder dan 6 jaar met maximaal 5 dagen COVID-19 gerelateerde klachten kunnen getest worden in de apotheek met een sneltest. Wanneer je langer dan 5 dagen symptomen hebt is een sneltest niet betrouwbaar en dien je je te laten testen met een PCR test.

Heb je bepaalde symptomen en weet je niet of een test voor corona zinvol is, vul dan eerst even de online vragenlijst van de federale overheid in. Na het invullen van deze vragenlijst, krijg je dan een advies en kan je eventueel een CTPC code aanmaken om je te laten testen. ​

Een mogelijk geval van COVID-19 is een persoon met:

minstens één van de volgende hoofdsymptomen die acuut ontstaan zijn, zonder andere duidelijke oorzaak : hoest; dyspnoe; thoracale pijn; acute anosmie of dysgeusie;

OF minstens twee van de volgende symptomen, zonder andere duidelijke oorzaak, koorts; spierpijn; vermoeidheid; rhinitis; keelpijn; hoofdpijn; anorexie; waterige diarree; acute verwardheid; plotse val (Deze laatste 3 symptomen komen vaker voor bij ouderen, waar een acute infectie zich atypisch kan uiten). Opgelet: bij kinderen is enkel koorts zonder duidelijke oorzaak voldoende om de diagnose van COVID-19 te overwegen tijdens deze epidemie.

OF verergering van chronische respiratoire symptomen (COPD, astma, chronische hoest…), zonder andere duidelijke oorzaak.

2) Reizigers of personen die een evenement wensen bij te wonen en een Covid Safe Ticket / Covid-19 certificaat nodig hebben.

Het is belangrijk dat je zelf voor je test nakijkt wat de vereisten zijn voor jouw reisbestemming of het evenement waaraan je wil deelnemen.

Indien je een PCR-test nodig hebt dien je een testcentrum (of arts) te raadplegen.

Let op: ook de geldigheidsduur kan verschillen per reisbestemming.

De laatste informatie kan je steeds terugvinden op diplomatie.belgium.be en reopen.europa.eu.

3) Terugkerende reizigers die na het invullen van de verplichte Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) een CTPC code ontvingen omdat ze zich moeten laten testen.

Waar kan ik mijn COVID-certificaat terugvinden?
De stappen die je moet volgen worden HIER uitgelegd.​​

Wat als je test positief is?
​Ga in isolatie.

Je zal telefonisch gecontacteerd worden door contact tracing.

N​oteer de gegevens van alle personen waarmee je in contact kwam de laatste 2 dagen.

Verlaat je huis pas na 10 dagen als je minstens 3 dagen geen koorts meer hebt en niet benauwd bent of problemen aan je ademhaling hebt.

Er wordt nooit een herstelcertificaat aangemaakt na een positieve sneltest. Indien je dit wenst dien je een bijkomende PCR test te laten uitvoeren.

Indien je negatief test voor COVID-19 maar toch ziek bent, dien je ook steeds een arts te raadplegen! Indien je zwanger bent, een verhoogd risico hebt op een ernstig verloop van COVID-19 of gezondheidsproblemen, dien je je steeds goed te laten opvolgen door een arts ongeacht het testresultaat.

Raadpleeg www.info-coronavirus.be voor meer informatie rond COVID-19.

Hoe verloopt de testing in de apotheek?

We starten met het lezen van de e-ID kaart, vergeet ze niet! Je apotheker zal je vervolgens naar de testlocatie brengen. Vervolgens zal de apotheker met een fijne swab diep in de neus gaan. Het is belangrijk goed te blijven ademenen. De test kan even vervelend zijn maar doet geen pijn! Na de test mag je vertrekken. 

Binnen de 4 uur is je certificaat beschikbaar op de covidsafe app of op mijngezondheid.be 

De kostprijs van 1 test bedraagt €30,00 of is € 0 indien RIZIV vergoed

Maak hier je afspraak voor de snelle antigeentest (niet voor hoog risico contact zonder symptomen)

Uw gegevens worden niet voor marketingdoeleinden gebruikt. Op eenvoudig verzoek kunnen uw gegevens verwijderd worden.
Deel deze pagina:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Gratis verzending

Op alle bestellingen boven €39,00

Snelle levering

We trachten elke bestelling zeer snel te leveren. We kozen voor Bpost, het postbedrijf van België.

Gespecialiseerde service

Onze specialisten selecteren de beste producten. U zal bij ons enkel kwalitatieve originele producten vinden;

Ons retourbeleid

Wij willen voor iedere klant de beste service. Om kwaliteit en goede prijzen te garanderen doen we niet aan gratis retour.